Ismét házhoz mentünk

2019. 10. 22., k - 15:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Zircen is folytatódott a rendőrségi bűnmegelőzési program.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 21-én 9 óra 30 perctől bűnmegelőzési előadást tartottak Zircen, a helyi idősek klubjában a mindenszentek és halottak napi temetőlátogatások, valamint az adventi bevásárlási időszak vagyonbiztonsági veszélyeiről, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. A foglalkozást követően olyan nyugdíjasokat keresett fel a megelőzési előadó és adott részükre prevenciós ajánlásokat, akik egészségi állapotuk miatt otthonukat önállóan elhagyni már nem képesek.

Az előadó felhívta az idősek figyelmét a trükkös, a besurranásos, a betöréses lopásokra és azok megelőzésének módszereire. Hangsúlyozta, hogy az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékbemutatók esetében mindig tájékozódjanak a termék áráról más árusítóhelyeken is vagy az interneten. Elmondta továbbá, hogy a házalással kínált termékek kapcsán alapvetően legyenek bizalmatlanok, hiszen a felkínált termékek az esetek többségében nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok.

Délután a Pintér-hegyi Parkerdő bejáratánál a rendőrök felállították a program információs pontját, ahol a kerékpár-tulajdonosok ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjaikat a BikeSafe országos program keretében, annak érdekében, hogy egy esetleges lopás esetén megkönnyítsék a jármű felkutatását. Ide érkeztek később a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai is, akik interaktív előadáson vettek részt. Ennek keretében az internet, valamint a legális és illegális drogok használatának veszélyeiről szerezhettek büntetőeljárások tapasztalatain alapuló új ismereteket, illetőleg megoszthatták az iskolai közösségben megélt konfliktusaikat, negatív tapasztalataikat is.

BikeSafe

A szabadtéri információs pont 14 órától 17 óráig működött, ahol az érdeklődők vagyonvédelmi tanácsokat kaptak, illetőleg prevenciós kiadványokat vehettek át. A program helyszínén lévő játszótéren kikapcsolódást kereső szülők és gyermekeik szóróanyagokat, valamint a legfontosabb KRESZ szabályok elsajátítását segítő kifestőt kaptak ajándékba.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg két migráns egy gumicsónakban Magyarországra bejutni Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.