Ismét házhoz mentünk

2019. 10. 22., k - 15:28
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Zircen is folytatódott a rendőrségi bűnmegelőzési program.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 21-én 9 óra 30 perctől bűnmegelőzési előadást tartottak Zircen, a helyi idősek klubjában a mindenszentek és halottak napi temetőlátogatások, valamint az adventi bevásárlási időszak vagyonbiztonsági veszélyeiről, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. A foglalkozást követően olyan nyugdíjasokat keresett fel a megelőzési előadó és adott részükre prevenciós ajánlásokat, akik egészségi állapotuk miatt otthonukat önállóan elhagyni már nem képesek.

Az előadó felhívta az idősek figyelmét a trükkös, a besurranásos, a betöréses lopásokra és azok megelőzésének módszereire. Hangsúlyozta, hogy az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékbemutatók esetében mindig tájékozódjanak a termék áráról más árusítóhelyeken is vagy az interneten. Elmondta továbbá, hogy a házalással kínált termékek kapcsán alapvetően legyenek bizalmatlanok, hiszen a felkínált termékek az esetek többségében nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok.

Délután a Pintér-hegyi Parkerdő bejáratánál a rendőrök felállították a program információs pontját, ahol a kerékpár-tulajdonosok ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjaikat a BikeSafe országos program keretében, annak érdekében, hogy egy esetleges lopás esetén megkönnyítsék a jármű felkutatását. Ide érkeztek később a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai is, akik interaktív előadáson vettek részt. Ennek keretében az internet, valamint a legális és illegális drogok használatának veszélyeiről szerezhettek büntetőeljárások tapasztalatain alapuló új ismereteket, illetőleg megoszthatták az iskolai közösségben megélt konfliktusaikat, negatív tapasztalataikat is.

BikeSafe

A szabadtéri információs pont 14 órától 17 óráig működött, ahol az érdeklődők vagyonvédelmi tanácsokat kaptak, illetőleg prevenciós kiadványokat vehettek át. A program helyszínén lévő játszótéren kikapcsolódást kereső szülők és gyermekeik szóróanyagokat, valamint a legfontosabb KRESZ szabályok elsajátítását segítő kifestőt kaptak ajándékba.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.