Karácsonykor is biztonságban

2018. 12. 10., h - 09:52
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetik az állampolgárokat az év végi ünnepek közeledtével gyakrabban előforduló bűncselekményekre Nyíregyházán.

A karácsonyi forgatagban gyalogos szolgálatot ellátó rendőrök munkáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is segítik. A bűnmegelőzési szakemberek szórólapok formájában az év végi ünnepek közeledtével a gyakrabban előforduló bűncselekményekre figyelmeztetik az állampolgárokat. Az egyenruhás rendőrökön kívül civil ruhás nyomozók is figyelnek az emberek biztonságára. Bűnmegelőzési tevékenységet végeznek a közösségi szolgálatot ellátó diákok is, akik elsősorban felvilágosítást nyújtanak, és bűnmegelőzési tanácsokat adnak a helyi lakosságnak és az idelátogató turistáknak - akár idegen nyelven is.

A megerősített jelenlét célja a nagy tömeget vonzó helyszíneken, valamint a bevásárlóközpontok, alkalmi kirakodóvásárok környékén a különböző jogsértések megelőzése, az állampolgárok vagyonbiztonságának növelése.

 

Fogadják meg tanácsainkat:

 

  • A pénztárcáikat, értéktárgyaikat, és irataikat soha ne tegyék táskájuk, vagy kosaruk tetejére!
  • A pénztárcát zárható belső zsebben, magunkhoz szorított táskában, esetleg felcsatolt övtáskában hordjuk a vásárlások alkalmával!
  • Idegenek lehetőleg ne lássák, hogy mennyi pénzt tartanak maguknál!
  • A PIN kódjukat soha ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni!
  • Az ajándék kiválasztásakor, felpróbálásakor is ügyeljenek értékeikre, és a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!
  • Gépkocsiban még rövid időre se hagyják látható helyen értékeiket - még az üres táskát sem -, mert ezek vonzzák az autófeltörőket!
  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák a testükhöz, és tartsák mindig zárva! Semmiképpen ne tegyék könnyelműen a hátukra, oldalukra!

Amennyiben bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívószámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.