Karácsonykor is biztonságban

2018. 12. 10., h - 09:52
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetik az állampolgárokat az év végi ünnepek közeledtével gyakrabban előforduló bűncselekményekre Nyíregyházán.

A karácsonyi forgatagban gyalogos szolgálatot ellátó rendőrök munkáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is segítik. A bűnmegelőzési szakemberek szórólapok formájában az év végi ünnepek közeledtével a gyakrabban előforduló bűncselekményekre figyelmeztetik az állampolgárokat. Az egyenruhás rendőrökön kívül civil ruhás nyomozók is figyelnek az emberek biztonságára. Bűnmegelőzési tevékenységet végeznek a közösségi szolgálatot ellátó diákok is, akik elsősorban felvilágosítást nyújtanak, és bűnmegelőzési tanácsokat adnak a helyi lakosságnak és az idelátogató turistáknak - akár idegen nyelven is.

A megerősített jelenlét célja a nagy tömeget vonzó helyszíneken, valamint a bevásárlóközpontok, alkalmi kirakodóvásárok környékén a különböző jogsértések megelőzése, az állampolgárok vagyonbiztonságának növelése.

 

Fogadják meg tanácsainkat:

 

  • A pénztárcáikat, értéktárgyaikat, és irataikat soha ne tegyék táskájuk, vagy kosaruk tetejére!
  • A pénztárcát zárható belső zsebben, magunkhoz szorított táskában, esetleg felcsatolt övtáskában hordjuk a vásárlások alkalmával!
  • Idegenek lehetőleg ne lássák, hogy mennyi pénzt tartanak maguknál!
  • A PIN kódjukat soha ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni!
  • Az ajándék kiválasztásakor, felpróbálásakor is ügyeljenek értékeikre, és a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!
  • Gépkocsiban még rövid időre se hagyják látható helyen értékeiket - még az üres táskát sem -, mert ezek vonzzák az autófeltörőket!
  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák a testükhöz, és tartsák mindig zárva! Semmiképpen ne tegyék könnyelműen a hátukra, oldalukra!

Amennyiben bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívószámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.