Karácsonykor is biztonságban

2018. 12. 10., h - 09:52
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetik az állampolgárokat az év végi ünnepek közeledtével gyakrabban előforduló bűncselekményekre Nyíregyházán.

A karácsonyi forgatagban gyalogos szolgálatot ellátó rendőrök munkáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is segítik. A bűnmegelőzési szakemberek szórólapok formájában az év végi ünnepek közeledtével a gyakrabban előforduló bűncselekményekre figyelmeztetik az állampolgárokat. Az egyenruhás rendőrökön kívül civil ruhás nyomozók is figyelnek az emberek biztonságára. Bűnmegelőzési tevékenységet végeznek a közösségi szolgálatot ellátó diákok is, akik elsősorban felvilágosítást nyújtanak, és bűnmegelőzési tanácsokat adnak a helyi lakosságnak és az idelátogató turistáknak - akár idegen nyelven is.

A megerősített jelenlét célja a nagy tömeget vonzó helyszíneken, valamint a bevásárlóközpontok, alkalmi kirakodóvásárok környékén a különböző jogsértések megelőzése, az állampolgárok vagyonbiztonságának növelése.

 

Fogadják meg tanácsainkat:

 

  • A pénztárcáikat, értéktárgyaikat, és irataikat soha ne tegyék táskájuk, vagy kosaruk tetejére!
  • A pénztárcát zárható belső zsebben, magunkhoz szorított táskában, esetleg felcsatolt övtáskában hordjuk a vásárlások alkalmával!
  • Idegenek lehetőleg ne lássák, hogy mennyi pénzt tartanak maguknál!
  • A PIN kódjukat soha ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni!
  • Az ajándék kiválasztásakor, felpróbálásakor is ügyeljenek értékeikre, és a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!
  • Gépkocsiban még rövid időre se hagyják látható helyen értékeiket - még az üres táskát sem -, mert ezek vonzzák az autófeltörőket!
  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák a testükhöz, és tartsák mindig zárva! Semmiképpen ne tegyék könnyelműen a hátukra, oldalukra!

Amennyiben bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívószámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.