Kerékpár-regisztráció Győrben

2020. 07. 06., h - 09:24
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódott a Győri Rendőrkapitányság kerékpárjelölő programja.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával idén is megrendezésre került a Győri Rendőrkapitányság kerékpárjelölő programja.

A megyeszékhelyi városban élő kerékpár-tulajdonosok június és július hónapban, összesen négy alkalommal ingyen jelöltethették meg és regisztráltathatták kétkerekűiket. Az utolsó két napon, 2020. július 4–én és 5-én 9 órától 16 óráig nyílt lehetőségük felkeresni a rendőrség szakembereit a Győri Rendőrkapitányság udvarán. A kerékpárjelölő program célja a lakosság értékeinek védelme, a kerékpárlopások számának csökkentése, az effajta bűncselekmények megelőzése, illetve az eltulajdonított kerékpárok megtalálása és a jogellenes cselekmények elkövetőinek felderítése. A rendőrkapitányság prevenciós munkatársai a négy nap alatt összesen 391 bicikli jelölését végezték el.

A nyilvántartásba vett kerékpárok adatai országos rendszerben lesznek rögzítve, ami tartalmazza a jármű paramétereit, fényképeit, ezzel elősegítheti lopás esetén a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A bejegyzéshez a rendőrök egy adatlapot töltöttek ki a megjelentek személyes adataival, amiket elektronikusan rögzítettek az országos nyilvántartó rendszerbe. A regisztrált járműről fotót is készítettek, majd az adatok felvételét követően a kerékpárokat egy speciális jelölő anyaggal egyedileg azonosítható számsorral látták el.

A rendőrség munkatársai többek között az alábbiakra hívták fel az érdeklődők figyelmét:

  • Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját!
  • Használjon két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár)!
  • A lezárásra kiszemelt tárgy legyen legalább olyan erős, mint maga a lakat!
  • Jól látható, forgalmas helyen, ahol van térfigyelő kamera ott annak látószögében zárja le a kerékpárt!
  • A tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássa el! Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!
  • Regisztráltassa a biciklijét a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! https://bikesafe.hu

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.