Kiszabadították Gordont

2018. 03. 07., sze - 09:13
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A kisnánai diákok is kipróbálhatták az új bűnmegelőzési játékot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2018. március 6-án délelőtt „Mentsétek meg Gordont” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett a Kisnánai Szent Imre Általános Iskolában.

A 7. és 8. osztályos tanulók először megnézték az internet veszélyeit bemutató kisfilmet, majd sikeresen kiszabadították a Gordon nevű plüss macinak álcázott társukat az internetes zaklatás okozta negatív élethelyzetből, illetve az azt jelképező bilincsből.

fotó

A diákok logikai és ügyességi feladatokat oldottak meg, miközben játszva tanulhattak a biztonságos internetezésről.

Továbbá, az érdeklődők megtekinthették az iskola előtt a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot is. A speciálisan átalakított járműben többek között helyt kapott egy mini tárgyaló, prevenciós és prezentációs eszközök.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: