Kiszabadították Gordont

2019. 03. 20., sze - 14:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A pétervásárai diákok is kipróbálhatták az új bűnmegelőzési játékot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2019. március 19-én délelőtt bűnmegelőzési vetélkedőt szerveztek a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában.

Egy bűnmegelőzési kisfilm megtekintése után a 7. osztályos tanulók a játék során sikeresen kiszabadították a Gordon nevű, plüss macinak álcázott társukat az internetes zaklatás okozta negatív élethelyzetből, illetve az azokat jelképező bilincsekből.

Nem csak a helyzet kulcsát, de azon lakatok számzárának a kódját is megtalálták, amelyek kinyitását követően sorra oldották meg az egyre nehezebb feladatokat, miközben játszva tanulhattak az internetes etikettről, valamint arról, hogy hogyan kerülhetik el az internetes zaklatást, továbbá hogyan védjék adataikat és szeretteik magánéletét az internetet használva.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.