Komplex rendőrségi program a nyári táborban

2021. 08. 05., cs - 13:43
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ nyári sporttáborában tartottak játékos foglalkozásokat a veszprémi rendőrök.

A nyári szünet kezdete óta a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai rendszeres látogatói a nyári napközis táboroknak, ahol a gyerekeknek színes programot kínálva adják át bűn- és baleset-megelőzési tanácsaikat. Az Agóra sporttáborába 2021. augusztus 4-én látogattak el a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai. A gyerekek számos kérdést tettek fel a kutyás szolgálatról, a jelenlévő Igor hívójelű szolgálati eb türelmesen fogadta a gyerekek közeledését és gazdájával rövid bemutatót tartottak. Ezt követően Biztonságban a Bakonyban címmel hallgathattak meg interaktív előadást az erdei kirándulások szabályairól, lehetséges veszélyeiről, majd a 112-es segélyhívó szám használatáról beszélt a megelőzési előadó, valamint beszámolt a gyerekeknek a néma segélykiáltás országos kampányáról. A segélykérő kézmozdulatot bárki használhatja arra, hogy figyelmeztessen másokat, beleértve az esetleg közelben tartózkodó rendőrt, valamint ha azonnali segítségre van szüksége, de a körülményei miatt telefonon vagy egyéb módon nincs lehetősége rendőri segítséget kérni.

A kerékpárral érkező gyerekek a helyszínen regisztráltathatták járművüket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával a jármű minden adatát rögzítik, így a rendszer egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, illetve elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Végül a gyerekek beszállhattak a rendőrautóba, kipróbálhatták a szirénát és a fényhidat, miközben kérdésekkel árasztották el az egyenruhásokat.

Bűn- és baleset-megelőzés

Bűn- és baleset-megelőzés

Bűn- és baleset-megelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam