Konferencia és munkaértekezlet

2019. 11. 22., p - 09:07
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyermekvédelmi szakemberek és rendőrök vettek részt a Salgótarjánban megrendezett programon.

Konferencia a gyermekvédelmi szakemberek és a rendőrség együttműködésének hatékonyabbá tétele érdekében címmel tartottak a napokban konferenciával egybekötött munkaértekezletet a salgótarjáni Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport közös szervezésében megrendezett programon a megyében működő család- és gyermekjóléti szolgálatok, valamint a térségi szociális központok munkatársai, gyermekvédelmi szakemberek, családsegítők, óvodai- és iskolai szociális segítők, esetmenedzserek és rendőrök vettek részt.

A konferenciát Karvai Norbert rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport elnöke nyitotta meg, melyet követően Medve Judit rendőr alezredes, bűnmegelőzési alosztályvezető ismertette a programot.

Az értekezlet témái között a kábítószer-probléma megelőzésének, valamint a mediáció alkalmazásának lehetőségei a gyermekvédelemben, valamint – a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja programjaihoz kapcsolódva – a hozzátartozók közötti erőszak kezelése és megelőzése szerepeltek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.