Környezetünk védelme

2021. 03. 31., sze - 10:36
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tanácsok a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A környezetvédelemhez kapcsolódó világnapok ráirányítják a figyelmet természeti értékeink megóvásának, valamint a már bekövetkezett környezeti károsodások elhárításának fontosságára. Ennek kapcsán szeretnénk hangsúlyozni a büntetőjogi és a szabálysértési felelősséget, valamint a környezetet védő szabályok betartásának fontosságát.

  • Környezetünk megóvása érdekében kérjük, hogy tájékozódjon a szemét, illetve a veszélyes hulladék elhelyezésének legális lehetőségeiről, továbbá a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályokról!
  • Fokozottan ügyeljen a védett növények és állatok megóvására!
  • Informálódjon a természetvédelmi területen betartandó szabályokról!
  • Figyelmébe ajánljuk a „HulladékRadar” alkalmazást, amelynek célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az applikáció biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!

 

Körözött autókat foglalnak le

Szinte nincs olyan hét, hogy egy vagy két hír ne jelenne meg arról, hogy Csanádpalotán vagy Nagylakon a zsaruk lefoglaltak egy körözött autót.