Közbiztonsági fórum Kaposszerdahelyen

2021. 11. 24., sze - 07:36
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Előadást tartottak a baleset- és bűnmegelőzési szakemberek.

A kaposvári rendőrkapitányság megelőzési előadói 2021. november 23-án Kaposszerdahelyen tartottak közbiztonsági fórumot.

A szakemberek egy interaktív előadás keretében hasznos tanácsokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét az ittas, vagy bódult vezetés veszélyeire, a bűncselekmények – kiváltképp az unokázós csalások, telefonos csalások, internetes csalások – megelőzésére, valamint ismertették az áldozattá válás esetén elérhető lehetőségeket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja.

  • Ne osszon meg ismeretlenekkel utazása, bevásárlása, orvosnál történő várakozása során személyes vagy bizalmas információkat!
  • A csalók az időskorú áldozatot az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívhatják fel, majd különböző indokkal pénzt kérnek. Az is megeshet, hogy az elkövető az unokának, vagy hozzátartozónak adja ki magát, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon. Ezek az indokok a leggyakrabban a következők:
    • Az unoka vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
    • Az unoka vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
    • A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben az önbíráskodó

A bátonyterenyei rendőrök elfogták a férfit, aki szexuális szolgáltatást ajánlott fel a sértettnek, majd a nő útiköltségére követelt pénzt tőle. 

 

Ön nyert!

Ezzel a mondattal csaltak ki pénzt emberektől a feltételezett elkövetők, akiket az újbudai rendőrök elfogtak.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.