Közösség, élmény, tudás

2020. 06. 26., p - 15:16
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyolc hét alatt négyszáz diák vesz részt tartalmas programokon Békés megyében, a rendőrség bűnmegelőzési táborában. A kezdeményezés a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Jó közösséget teremteni, élményeket és hasznos tudást adni. Ez a célja annak a kezdeményezésnek, amelyet idén immár hatodik alkalommal valósít meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Az „Át-Járás” táborban a korábbi években hátrányos helyzetű gyermekek kaptak lehetőséget arra, hogy egy-egy hétre kiléphessenek megszokott környezetükből, bővíthessék ismereteiket, ismerkedhessenek, barátokat szerezzenek. A tapasztalatok szerint a táborban összekovácsolódott társaság, a közösségi szellem, a megszerzett tudás olyan erőt ad a diákoknak, amelyre baj esetén támaszkodhatnak. A bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan kapott információk pedig abban segítenek nekik, hogy felismerjék, és elkerüljék a veszélyhelyzeteket. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ahogyan a korábbi években, idén is támogatta a programot, így ezúttal a hátrányos helyzetű gyermekek mellett rendészeti tagozatos hallgatók táboroztatására is lehetőség nyílt Gyulán.

A nyolchetes „Át-Járás” tábor első három hétben a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő középiskolások vesznek részt a kifejezetten nekik szervezett foglalkozásokon. Az első turnus záróeseményén dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a tanács kiemelten kezeli a gyermek- és ifjúságvédelmet, a fiatalok képzését. A tábor résztvevőit, a rendészeti ügyintéző szakos hallgatókat leendő kollégaként köszöntötte. Kiemelte, hogy a rendőri hivatás alázatra tanít. Arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek nyitottak, szerezzenek minél több ismeretet. Reményét fejezte ki, hogy az „Át-Járás” tábor, amit a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a továbbiakban is támogat, minden résztvevő számára tartalmas időtöltést jelentett. A szervező Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, Telekné Furák Mónika r. alezredes megköszönte a társszerveknek, a pedagógusoknak és munkatársainak, hogy a programok szervezésében, lebonyolításában részt vettek. Köszönetet mondott a diákoknak is azért, hogy a rendészeti témájú előadásokon, erőnléti gyakorlati foglalkozásokon fegyelmezettek, érdeklődőek voltak, és a közösségi programokban is aktívan, jókedvvel vettek részt.  Az ünnepségen a rendőrség és a Békéscsabai Szakképzési Centrum közötti együttműködést méltatta Vlcskó Pál, a centrum szakmai főigazgató helyettese. Végezetül dr. Kis Péter r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese minden diáknak egy emléklappal gratulált a teljesítményéhez, és kellemes nyarat kívánt valamennyiüknek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 5 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!