KriMit Tud? 2018

2018. 11. 15., cs - 16:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Remek hangulatú, színvonalas vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. november 15-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont.

Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 12 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi éveknek megfelelően Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglaltak a Madách Színház művészei, Gallusz Nikolett művésznő és Kiss Ernő Zsolt színművész, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy is.     

A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Mihály István r. dandártábornok nyitotta meg, beszédét követően a csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a pécsi Széchenyi István Gimnázium csapata.

A II. helyen a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium diákjai végeztek,  a dobogó harmadik fokára pedig a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csapata állhatott fel.

A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, a diákok teljesítményét pedig a művészek mellett Tóth Béla ny. r. ezredes, a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány Elnöke, továbbá Meláth Attila baptista lelkész értékelték.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.