KriMit Tud? 2019

2019. 11. 12., k - 16:08
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Remek hangulatú, színvonalas vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok.

Kilencedik alkalommal került megrendezésre 2019. november 12-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont.

Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 7 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi évekhez hasonlóan Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglalt Hegedűs D. Géza Kossuth és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, Kiss Ernő Zsolt, a Madách Színház művésze, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József nyugállományú r. altábornagy is. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. 

A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, Dr. Németh Gyula r. ezredes nyitotta meg, beszédét követően a csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Debreceni Ady Endre Gimnázium csapata.

A II. helyen a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákjai végeztek,  a dobogó III. fokára pedig a Tatabányai Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata állhatott fel.

Gratulálunk a csapatoknak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam