Légy jól felszerelt!

2019. 10. 08., k - 10:21
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Városi Önkormányzat és a Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársai a térség általános iskoláiban tartottak bűn- és baleset-megelőzési akciót. Nyolc nap alatt, nyolc helyszínen, csaknem háromszáz kerékpárt vizsgáltak meg a szakemberek.

Az ősz beköszöntével a legnagyobb problémát a megváltozott látási viszonyok okozzák. Ezért a kerékpározáshoz elengedhetetlen felszerelések - prizmák, lámpák, csengők - hasznossága felértékelődik ebben az évszakban. A kötelező tartozékok közül leggyakrabban a prizmák hiányát állapították meg az ellenőrök, melyekből háromszáz darab került pótlásra. Ezen kívül gyakran előforduló probléma volt még a megfelelő világítás hiánya. Lámpákból százharminchét párat osztottak ki a szervezők. A jól működő csengő is több esetben hiányzott vagy működésképtelen volt, melyből közel hatvan darabot szereltek fel a gyermekek kerékpárjaira. Azok a diákok, akik kifogástalanul felszerelt, jó műszaki állapotban lévő, biztonságos kerékpárral járnak iskolába, ajándékot vihettek haza.

A rendőrség munkatársai felhívták a figyelmet az őszi és téli kerékpározás veszélyeire, illetve, hogy hogyan vigyázzanak a tanulók az iskolában hosszabb időre magára hagyott kétkerekűikre. A kerékpár-tulajdonosoknak lehetőségük nyílt a Bikesafe program keretében a biciklik regisztrációjára is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam