Megelőzés a falunapon

2019. 09. 10., k - 13:06
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A siklósi rendőrök játékos feladatokkal, valamint bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal várták az érdeklődőket Kisszentmártonban.

A Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai is jelen voltak 2019. szeptember 7-én a kisszentmártoni falunapon. Az egyenruhások kutyás bemutatóval kezdték meg a programot, majd a fegyverzeti és technikai eszközöket is megtekinthették a jelenlévők. A rendezvényen ingyenes kerékpár-gravírozásra is volt lehetőség, a vállalkozó szelleműek pedig tesztelhették KRESZ tudásukat. A rendőrök a tesztlapok sikeres kitöltéséért láthatósági mellényeket és karkötőket ajándékoztak, amelyeket nagy örömmel fogadtak a résztvevők. A legkisebbek sem maradtak feladat nélkül, nekik színezőkkel, valamint kirakós és memóriajátékokkal készültek a rendőrök.

A program során a megelőzési szakemberek felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedésre, kiemelten a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályainak betartására. Ezen kívül vagyonvédelmi tanácsokkal gazdagodhattak az érdeklődők, amely során a kamerarendszerek fontosságáról is beszéltek a rendőrök. Az otthon védelme érdekében azt tanácsolták, hogy aki teheti, védje biztonsági kamerával is ingatlanját!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.