Megelőzés kortalanul

2021. 09. 17., p - 12:59
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 16-án, Sajókazán három helyszínen tartottak bűnmegelőzési és baleset-megelőzési napot.

Az első rendezvényen a Sajókazai Gézengúz Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai az „Ovi-Zsaru” elnevezésű bűnmegelőzési programmal ismerkedhettek meg. Hasznos tanácsokat kaptak játékos formában az előadóktól a gyalogos közlekedés szabályairól, illetve az otthon biztonságról.

A második helyszínen a Balassi Bálin Általános Iskolában a hetedik osztályos tanulók vettek részt az előadáson, ahol a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények, valamint az iskolai erőszak volt a téma.

A nap zárása a Radvánszky-kastélyban történt a „Házhoz megyünk” program ismertetéséhez, ahol a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területéről érkező nyugdíjasklubokból voltak a vendégek. A klubok tagjai, és az iskola tanulói közös csapatokat alkotva egy interaktív bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési vetélkedőn vettek részt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.