Megelőzési tanácsokat is hozott zsákjában a Kék Mikulás

2021. 12. 02., cs - 15:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Kék Mikulása látogatott el az egyik helyi általános iskolába. A gyerekek az apró ajándék mellé megelőzési tanácsokat is kaptak.

Egy területátkutató- és személykereső kutya bemutatója után érkezett meg a Bárczi Gusztáv Általános Iskolába a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kék Mikulása; az intézmény iskolarendőrének kíséretében 2021. december 2-án. Farkas Istvánt és Odin nevű kutyáját nagy örömmel fogadták a gyerekek, majd a Kék Mikulástól a gyerekek az apró ajándékok mellett megelőzési tanácsokat is kaptak az online bűncselekmények elkerülése érdekében:

  • Az adataitokat ne tegyétek mindenki számára láthatóvá a közösségi médiában! Ha egy játékot szeretnétek letölteni vagy megvásárolni, olvassátok át a szüleitekkel együtt a felhasználási feltételeket, nehogy egy gyanútlan kattintással olyan szerződést kössetek, amely fizetési kötelezettséggel jár.
  • A közösségi oldalakon legyetek nagyon óvatosak, amikor számotokra ismeretlen emberek írnak nektek üzeneteket! Vannak felnőttek, akik álprofilokkal, rossz szándékkal próbálnak meg ismerkedni gyerekekkel a neten. Személyes információkat (lakóhely, iskola neve, bankkártya adatok) ne adjatok meg senkinek!
  • Online vásárlást is csak a szüleitekkel együtt végezzetek! Ne higgyétek el a „túl szép, hogy igaz legyen” ajánlatokat! Ilyenek csak a mesében vannak. Internetes vásárlásnál a túlzottan alacsony ár és az előre utalás kérése gyakran csalást takar. Érdemes az eladó korábbi értékeléseit, visszajelzéseit átböngészni vásárlás előtt. Ha a szüleitekkel bankkártyával fizettek csak biztonságos oldalról tegyétek meg!

„Reméljük, hogy az ajándékok mindenhová biztonságban megérkeznek és kívánok nektek békés boldog adventi készülődést, meghitt karácsonyt!” – búcsúzott a gyerekektől a Kék Mikulás. Idén advent időszakában több helyen is találkozhat az apró ajándékokat és megelőzési tanácsokat osztó Kék Mikulással a megye lakossága a karácsonyi vásárokban, bevásárlóközpontokban.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.