Megkezdődött a strandszezon

2020. 07. 02., cs - 11:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadják meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

A kánikulában az egyik legkellemesebb időtöltés a fürdőzés, azonban ennek számos veszélye van. Ráadásul, ha nem figyelünk eléggé, értékeink bánhatják

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2020. július 1-jén a szekszárdi strand idei megnyitásának napján látták el hasznos tanácsokkal a hűsölni vágyókat. Azok a gyerekek, akik beszélgettek a prevenciós szakemberekkel apró ajándékokat is kaptak.  

kép

A fürdőzés veszélyei, amikre figyeljünk:

  • Felhevült testtel soha ne ugorjunk a vízbe!
  • Alkoholfogyasztás esetén tartózkodjunk a fürdőzéstől, ilyenkor javasolt árnyékos helyre húzódni!
  • A gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek!
  • Gyermeket még medence partján se hagyjuk felügyelet nélkül!

Vagyonvédelmi tanácsok a strandolás idején:

  • Amikor a strandra autóval érkezünk, értékeinket ne hagyjuk látható helyen a kocsiban!
  • Mindig csak a legszükségesebb értékeket vigyük magunkkal a fürdőhelyre!
  • Amennyiben az adott fürdőhelyen van értékmegőrző, akkor értéktárgyainkat – telefon, pénztárca – helyezzük el a biztonságot nyújtó megőrzőbe!
  • Amikor a medencébe indulunk, amennyiben lehetséges, maradjon valaki a csomagjaink mellett!
  • Tévedés az, hogy a törölközőkkel letakart táskák, telefonok, pénztárcák nincsenek veszélyben akkor, ha letakarjuk őket egy törölközővel.

Legyünk óvatosak és körültekintőek a strandolás idején is!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.