Megtalálták a helyes utat

2020. 06. 30., k - 14:50
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyerekek táboroztak Zala megyében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2020. június 29-én új, saját fejlesztésű prevenciós játékot mutattak be a kemendollári és a bagodi táborokban nyaraló gyermekek legnagyobb örömére.

A játék címe: „Találd meg a helyes utat!”. A bűnmegelőzést a mozgással, a kincskeresés örömével és a játékos feladatokkal ötvöző foglalkozás közben a szünidőt kezdő diákoknak a nyáron rájuk leselkedő veszélyekkel kapcsolatos kérdésekkel szembesültek. Csak akkor találhatták meg a helyes utat a következő feladathoz, ha helyesen válaszoltak. Helytelen válasz esetén olyan útra tévedtek, ahol nem találtak semmit. Ebben az esetben vissza kellett menniük egészen addig a pontig, ahol rossz döntést hoztak, és felül kellett vizsgálniuk, hogy mit rontottak el.

Az a csapat, aki minden élethelyzetet helyesen megoldott, megtalálta a helyes utat és eljutott a célig: a biztonságos vakációig. A gyermekeknek a bűnmegelőzési szakemberek segítettek a helyes döntések meghozatalában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.