Megújult tartalommal és formában indult bűnmegelőzési kurzus Csongrád-Csanád megyében

2020. 10. 10., szo - 14:35
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve a Szegedi Tudományegyetemmel a 2020/21-es tanévben ismét meghirdette két kreditpontot érő bűn- és baleset-megelőzési témájú kurzusát.

A főkapitányság, a bűnmegelőzési osztály koordinálásával már 20 éve szervez prevenciós képzéseket a felsőoktatásban résztvevőknek. Az idei tanévben a "112 - és ami mögötte van" néven vehették fel az érdeklődők a hat hónapos kurzust, amely a járványhelyzetre való tekintettel a személyes kontaktus mellőzésével alapvetően a digitális oktatás keretei között  zajlik. A hallgatók ebben a félévben elektronikus formában kapják meg a tananyagot, amely feldolgozásával kapcsolatban szintén elektronikus úton van lehetőség a szervezőkkel és az előadókkal való konzultációra.
 
Összesen 63 fő vette fel a tantárgyat, nemcsak leendő pedagógusok, gyógypedagógusok, szociális szakemberek, hanem a Szegedi Tudományegyetem szinte összes karáról jelentkeztek hallgatók. A 22 órás képzés tematikáját ehhez igazodva kellett kialakítani, együttműködve a 112-es készenléti szervekkel. Ennek megfelelően a társszervek bemutatkozása és a jogi alapismeretek mellett a kurzus témái között szerepel a vagyonvédelem, az internetbiztonság, a hozzátartozók közötti erőszak, a drogprevenció, az elsősegélynyújtás, vagy a közlekedés- és vízbiztonság is.
 
A külföldi hallgatók szokásos éveleji, angol nyelvű tájékoztatása sem maradt el. Akik a kialakult járványhelyzet miatt azonban, ebben a tanévben elektronikus formában kapták meg a legfontosabb jogi- és bűnmegelőzési ismereteket feldolgozó tájékoztató anyagot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!