Mobil Bűnmegelőzési Centrum Tapolcán

2019. 11. 07., cs - 14:09
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a helyi lakosság vagyonbiztonságát erősítették.

A helyi rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2019. november 7-én délelőtt Tapolca belvárosában a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Fókuszban a Biztonság elnevezésű vagyonvédelmi pályázatának keretében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával mobil bűnmegelőzési centrumot üzemeltettek.

A délelőtt célja a vagyonvédelemmel összefüggésbe hozható jogsértések megelőzése volt. A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra, hogy a járművekben ne hagyjanak látható helyen értékeket és ne tartsák pénztárcáikat, irataikat könnyen elérhető zsebekben.

Elmondták továbbá, hogy lehetőleg ne vigyenek magukkal egyszerre nagyobb összegű készpénzt. A beszélgetés során kihangsúlyozták, hogy a cédulára vagy kártyatokra feljegyzett PIN kód megkönnyíti a tolvajok dolgát, valamint célszerű vásárlási limit beállításával védeni a bankszámlán lévő megtakarítást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.