Nagyon népszerű a „Bike Safe”

2016. 10. 06., cs - 10:13
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő kerékpárosok közül egyre többen akarják biztonságban tudni kerékpárjaikat, ezrét csatlakoznak a „Bike Safe” programhoz.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által életre keltett „Bike Safe” program Jász-Nagykun-Szolnok megyében is nagyon népszerű. A kerékpár regisztrációs programban eddig több száz kétkerekű adatait vették fel egy központi adatbázisba.

 

Az iskolakezdés idején zajló akciók során még többen éltek a lehetőséggel, hogy a rendőrségi nyilvántartásba kerüljön a biciklijük. A jászberényi, a tiszafüredi, a mezőtúri és a szolnoki rendőrkapitányságok területén zajló regisztráció alkalmával több mint félezer kerékpárra került rá a „Bike Safe” regisztrációt jelző matrica.

 

A rendőrök egy-egy ilyen alkalommal a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételek is készítenek.

 

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

 

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – nem eldugott kisutcában, kapualjban!

 

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Fontos, lehetőleg ne változtassa meg a bűncselekmény helyszínét!

 

Áldozattá válás esetén keresse fel a megyeszékhelyen működő Prevenciós Irodát (5000, Szolnok Hild János tér 1 – az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aulája), ahol szakemberek nyújtanak segítséget ilyen esetekben!

 

Hasznos tanácsokat, információkat kaphat a www.prevenciosportal.hu portálon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.