Ne adjon esélyt!

2018. 05. 09., sze - 10:21
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jó idő és a nyár közeledtével számolni kell a besurranó tolvajok megjelenésével, jelenlétével is! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A nyitva hagyott, vagy éppen kulcsra nem zárt ajtók jó alkalmat kínálnak az elkövetőknek. Az ilyen típusú bűncselekmények esetében is rendkívül fontos a megelőző tevékenység!

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy - ha otthon tartózkodnak is - zárják kulcsra a kertkaput, a ház bejárati ajtaját, zárják le az udvaron álló gépkocsit és tartsák zárva a melléképületet!

A védekezés legmegfelelőbb módja a mechanikai (zárak, rácsok) és elektronikus védelem (riasztók) együttes kialakítása.

Az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal, az ajtókat biztonsági zárakkal ellátni. Amennyiben mód van rá, megfontolandó az épületet hangos, elektronikus védelmi berendezéssel való felszerelése is.  

A kerti szerszámaikat (fűnyíró, fűkasza, háti permetező, lapát, csákány, hosszabbító stb.) használat után gondosan zárják el! A széthagyott kerti eszközök vonzzák a besurranó tolvajokat. A gépek, kisgépek gyári, egyedi számát jegyezzék fel, hogy a későbbiekben is azonosítani tudják. Ehhez nyújt segítséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság által korábban összeállított nyilvántartó lap.

A szellőztetéssel is legyenek óvatosak! Ne hagyják kitárva földszinti lakásuk, kertes házuk ablakait, ha nem tartózkodnak a szobában! Elég egy pillanat és a tolvaj már bent is van a szobában és viszi, amit értékesnek talál.

Aki kertes házban lakik és a kert hátsó végében dolgozik, különösen figyeljen oda, hogy zárja be az utcára nyíló ablakokat, bejárati ajtót, kertkaput! Ellenkező esetben a nyitva hagyott ablakokon, ajtókon keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonukba és észrevétlenül távozhat értékeikkel együtt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.