Ne könnyítsük meg a dolgukat!

2018. 07. 11., sze - 09:25
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A besurranó tolvajok ellen a szúnyogháló önmagában nem nyújt elegendő védelmet. A bűncselekmények megelőzése érdekében fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Meleg nyári napokon a nyugodt alvás érdekében éjszakára gyakran hagyják nyitva lakásuk ablakait a tulajdonosok. Előfordul azonban, hogy akkor is csupán a szúnyogháló védi a házat, amikor elmennek otthonról. A rendőrség tapasztalatai azt mutatják, hogy ezt gyakran kihasználják rossz szándékú emberek és szinte akadálymentesen, néhány perc leforgása alatt bemennek az ingatlanba és a szem előtt lévő kisebb értéktárgyakat, táskát, pénztárcát, készpénzt eltulajdonítják.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy vagyonbiztonságuk érdekében ne feledkezzenek meg az alapvető óvintézkedések betartásáról!

  • A szúnyogháló önmagában nem akadályozza meg a betörők bejutását a lakásba, ne könnyítsék meg a dolgukat!
  • Távozásuk előtt lakásuk ablakait és ajtóit mindig zárják be, a hátsó teraszajtóról se feledkezzenek meg!
  • Amennyiben rendelkeznek riasztóberendezéssel, kapcsolják be!
  • Ha otthon, de a hátsó kertben tartózkodnak, zárják kulcsra a ház első bejárati ajtaját és csukják be az előre néző ablakokat!

Betörés, lopás észlelése esetén haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon és érkezésükig a helyszínt hagyják érintetlenül!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem szeretett buszozni

A hódmezővásárhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy mindszenti férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt a belvárosban. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Spártai 300

Debrecenben került megrendezésre a VIII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.