Nem akarták autóba kényszeríteni a gyermeket Zala megyében

2021. 02. 20., szo - 09:14
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Internetes oldalakon terjedt el a hamis hír.

Különböző internetes közösségi oldalakon a napokban terjedt el, hogy 2021. február 16-án Zalaapáti településen egy általános iskolai diákot ismeretlen férfi egy autóból megszólított, és felajánlotta neki, hogy hazaviszi, mert a gyemek édesanyja megkérte erre. A bejegyzések szerint a diák visszautasította, hogy az idegen elvigye, és hazaérve elmesélte szüleinek, majd később tanárainak, hogy mi történt vele.

A bejegyzésekre a rendőrök is felfigyeltek, és a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az eset körülményeinek a vizsgálatát, és az esemény valóságtartalmának ellenőrzését. A beszerzett információk alapján megállapították, hogy az interneten nagy felháborodást keltő esemény nem történt meg, azt a gyermek csak kitalálta, leplezve ezzel az adott napon otthonába történő kései hazaérkezését.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy valótlan, megtévesztő, másokat félrevezető, vagy másokban félelmet keltő esemény terjesztése akár büntető vagy szabálysértési eljárást vonhat maga után. Fontos, hogy a különböző bejegyzések megosztása során körültekintően járjanak el!

Amennyiben bárki rendőri intézkedést igénylő eseményről szerez tudomást, akkor az interneten, a közösségi oldalakon történő közzététel helyett tegyen bejelentést bármely rendőrnél vagy rendőri szervnél, illetve névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es díjmentes segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.