Nyári gyerektáborok a Balaton-parton

2018. 08. 10., p - 15:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség idén is bűn- és baleset-megelőzési programokkal vesz részt a nyári táborokban.

A zánkai és a fonyódligeti ifjúsági táborokba a nyári hónapokban több ezer gyermek látogat el heti turnusváltásokban; számukra szerdánként a rendőrség munkatársai tartanak prevenciós napokat. Ennek keretében a táborozók bepillanthatnak a rendőrség munkájába: lehetőségük van elsajátítani az ujjlenyomat-készítés folyamatát, megtekinthetik a szolgálati kutyák bemutatóját, valamint bepillanthatnak a bűnügyi technikusi munka rejtelmeibe.

A nyári táborok programjai között közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok is szerepelnek: az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Honda Safety jóvoltából a gyermekek kipróbálhatják a segédmotoroskerékpár-szimulátort, valamint tesztek formájában ismerkedhetnek a közlekedési szabályokkal.

A kisebbek számára a rendőrök aszfaltrajzversenyt szerveznek és bűnmegelőzési témájú színezőkkel igyekeznek felkészíteni őket a szünidei időtöltés veszélyeinek megelőzésére. A nyolcadik osztályos tanulók a Sulimoped-program keretében elméleti és gyakorlati oktatásban vehetnek részt, majd sikeres vizsgát követően térítésmentesen juthatnak segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyhez.

A témához kapcsolódó további bűn- és baleset-megelőzési közleményeink:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/ifjusagvedelem/vakacio-0

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/hurra-itt-a-nyar

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szívtájékon szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a 48 éves nővel szemben, aki a gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott élettársának.