Nyári tábor a megelőzés jegyében

2021. 07. 27., k - 10:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak táborozó gyermekek részére.

A várpalotai rendőrök a nyári szakmai gyakorlatot végző középiskolásokkal együtt a helyi Rákóczi Telepi Tagiskola tornaterén tartottak játékos prevenciós foglalkozásokat 2021. július 26-án délután. A táborozó gyerekek a nyár veszélyeiről szóló bűn- és baleset-megelőzési előadásokat hallgathattak meg.

A rendőrök felhívták figyelmüket arra, hogy mobiltelefonjukat idegeneknek ne adják át semmilyen kérésre. Tanácsolták továbbá, ügyeljenek arra is, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt közterületen, azokat tegyék táskájuk belső zsebébe, és külön említést tettek a 112-es segélyhívó szám használatának fontosságáról is.

A prevenciós program során hangsúlyt kapott a néma segélykiáltás országos kampánya is. A rendőrök elmondták a gyerekeknek, hogy a segélykérő kézmozdulatot bárki használhatja arra, hogy figyelmeztessen másokat, beleértve az esetleg közelben tartózkodó rendőrt, valamint ha azonnali segítségre van szüksége, de a körülményei miatt telefonon vagy egyéb módon nincs lehetősége rendőri segítséget kérni.

A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat. A programon szó esett továbbá a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is.

Bűn- és baleset-megelőzés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.