Nyílt nap a Soproni Rendőrkapitányságon

2019. 11. 14., cs - 15:28
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Általános iskolások ismerkedhettek a rendőri hivatással.

A Soproni Rendőrkapitányságon 2019. november 13-án gyerekektől volt hangos a tanácsterem és az udvar. Három helyi általános iskola alsós és felsős diákjai vettek részt a nyílt napon, amelynek fő célja a rendőri munka sokszínűségének bemutatása volt.

170 tanuló hallgathatta meg a rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójának interaktív előadásait, amelyek fő témái az iskolai és a családon belüli erőszak, az áldozattá válás elkerülése, és a helyes, szabálykövető magatartás fontossága volt. A témákhoz kapcsolódó kisfilmek levetítése tette még szemléletesebbé az előadásokat.

A gyerekek kérdezhettek a közbiztonsággal, a bűnügyekkel, vagy éppen a közlekedéssel kapcsolatosan, hiszen a rendezvény célja volt az érdeklődésük, kíváncsiságuk felkeltése, valamint az, hogy szakemberektől kapjanak pontos és részletes válaszokat. A nagyobbak a rendőrré válás feltételeiről, a rendőri hivatásról is beszélgethettek a bűn- és baleset-megelőzési előadókkal, a kisebbek pedig játékos formában, kerékpáros ügyességi feladatokkal sajátíthatták el a biztonságos biciklizés fő szabályait. A tanulók között nagy sikert aratott a rendőrségi gépjárművek, valamint a bevetési ruházat és felszerelés megtekintése is.

alsós diákok

A jó hangulatú nyílt napon az érdeklődő diákok játékosan ismerkedhettek meg a rendőrség munkájával, és kötetlenül beszélgethettek az egyenruhásokkal a rendőri pálya szépségeiről és feladatairól.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam