Nyíregyházán mentették meg Gordont

2019. 11. 05., k - 06:53
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ahol csak megfordult, mindenhová visszavárják.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak segítségével 2019. november 4-én ismét megmentették Gordont. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által - pályázati forrásból - megvalósított interaktív játék nagy népszerűségnek örvend, valamennyi oktatási intézményből, ahol csak megfordult, mindenhonnan pozitív visszajelzések érkeztek és visszavárják „Gordont”.

A játékban a diákok az alábbi kérdésekre keresték a válaszokat: Milyen bűncselekményeket követtek el Gordon ellen? Mi lehet a következmény az áldozatra és az elkövetőre nézve? Mit tehetnek az osztálytársak, hogyan segítsenek az áldozaton? Kihez fordulhatnak segítségért, ha társuk (vagy akár ők maguk) bajba kerülnek?

A bűnmegelőzéssel foglalkozó kollégák a társasjáték segítségével hívják fel a figyelmet az áldozatok helyzetére, a segítségnyújtás lehetséges módjaira és a bűnmegelőzés fontosságára. A játék az internetes zaklatásra és az erőszakra összpontosít, de segítségével a diákok átfogó képet kapnak a bűnmegelőzés, az áldozatvédelem lényegéről is.

Rendkívül fontos a tudatos internet-használat! Lényeges, hogy betartsuk és betartassuk a biztonságos internetezés szabályait, ehhez fogadják meg hasznos tanácsainkat:

Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, erről az internet szolgáltatók nyújtanak bővebb információt.

Tanácsoljuk a szülőknek határozzák meg, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón!

Ismeretlen feladótól, gyanús tartalmú e-mailekben érkező csatolmányokat nem szabad megnyitni!

Senkinek ne adja ki az interneten személyes adatait! (pl. jelszó, banki adatok stb…)

Hordozható adattároló eszközökön (pl. pendrive) található fájlokat csak vírusellenőrzés után nyisson meg!

Ne legyen indokolatlanul csatlakoztatva a hordozható adattároló eszköz a számítógéphez!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.