Nyújts kezet az áldozatnak

2021. 10. 20., sze - 17:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei rendhagyó programsorozattal kívánják felhívni a figyelmet az áldozatok védelmére.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztály munkatársai az áldozatsegítés jegyében „Nyújts kezet az áldozatnak!” címmel tartottak előadást a Kaméleon Társulat közreműködésével 2021. október 20-án.

A rendezvény fővédnöke, Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a programsorozatot. Az előadással egyidőben került megnyitásra a Halkan című fotókiállítás – ami október hónap végéig megtekinthető –, melynek képei az erőszak különböző formáit jelenítik meg, ezáltal hatnak érzékszerveinkre, elgondolkodtatnak, egy különleges légkört, sajátos arculatot teremtenek. Az előadásra meghívást kaptak Jász-Nagykun-Szolnok megye polgármesterei, a jelzőrendszeri együttműködés tagjai, valamint a rendőrkapitányságok vezetői. 

Az előadás és a kiállítás középpontjában az érzékenyítés áll, mely felhívja a figyelmet az áldozatvédelem, a hatékony segítségnyújtás érdekében fontos információ-áramlás és a közösségi szerepvállalás fontosságára. A megelőzés területén dolgozó kollégák mindent elkövetnek annak érdekében, hogy felhívják a potenciális célcsoportok figyelmét a sérelmükre leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, az elkövetés és a védekezés eszközeire, módjára, a bűncselekmények elkövetését lehetővé tevő objektív és szubjektív okokra, körülményekre.

Az innovatív előadás interaktív, hiszen a nézők alakíthatják a színpadon zajló történéseket, befolyásolhatják a cselekménysort, valamint a színdarab közben a moderátor-néző interakcióban feloldásra kerülnek a hallgatóságot feszítő kérdések.

Az improvizációs színdarab üzenete az, hogy amennyiben valaki áldozattá válik nem marad magára, hiszen van hová fordulnia, ahol minden szükséges segítséget megkap.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.