Országos döntőn vetélkedtek

2019. 09. 18., sze - 15:30
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hetvenkedő Hatvanasok elnevezésű, időseknek szóló bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjét rendezték meg Zalaegerszegen.

A bűnmegelőzési előadások során átadott hasznos információk elmélyítésének, gyakorlati alkalmazásának lehetősége inspirálta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársait még 2011-ben, hogy egy játékos vetélkedőt indítsanak az idősebb korosztály számára.

A rendőrök jótanácsaikat szerették volna élményszerűvé tenni azzal a céllal, hogy az érintett korosztály képviselői szükség esetén azokat készségszinten tudják alkalmazni, tapasztalataikat pedig átadhassák kortársaiknak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával az országos döntőt idén 2019. szeptember 17-én és szeptember 18-án rendezték meg Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A döntőn tizenkilenc megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy fős csapatai versenyeztek, nyugdíjas klubok, baráti körök játékos feladatokban, szituációs gyakorlatokban mérték össze tudásukat a szépkorúakra leselkedő veszélyekről.

A Hetvenkedő Hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedő országos döntője Csongrád megye csapatának győzelmével zárult, a második helyen Zala megye, míg a harmadik helyen Nógrád megye csapata végzett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti hírek

Bács-Kiskun megyében a mai napon ezidáig harmincegy illegális migránst tartóztattak fel.

 

Elismerés

Elismerésben részesült a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője.

 

Családon belüli erőszak

Hónapokon át bántalmazta feleségét a balatonlellei férfi, a rendőrök távoltartást rendeltek el.

 

Huszonhárom határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhárom határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.