Összefogás a tanyákon és külterületen élők biztonságáért

2019. 09. 05., cs - 15:01
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával hat megyei rendőr-főkapitányság közösen valósította meg a „Pusztán Hatan Újratöltve” bűnmegelőzési programot. A kezdeményezés célja a tanyákon, illetve külterületen élők segítése, tájékoztatása volt.

A Hajdú-Bihar, a Bács-Kiskun, a Békés, a Csongrád, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság "Pusztán Hatan Újratöltve" címmel – avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért címmel, egyedi pályázat keretein belül – folytatott bűnmegelőzési tevékenységet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.

A rendőri vezetők és a bűnmegelőzési szakemberek 2019. szeptember 5-én, Hajdúszoboszlón összegezték a kitűzött célokat és bemutatták a program eredményeit. Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a konferencia megnyitóján köszöntötte a megjelenteket, majd felelevenítette a 2018-ban indult kezdeményezés főbb állomásait. A főkapitány kiemelte, hogy a „Pusztán Hatan Újratöltve” programban a rendőrség nem csupán felvázolta, bemutatta a tanyákon, kistelepüléseken előforduló bűncselekményeket, hanem a bűncselekmények megelőzését szolgáló ismereteket, információkat, eszközöket adott át az ott élőknek, főként időseknek.

A konferencián civil résztvevők is jelen voltak, akik ismertették, hogy a program keretein belül megszerzett tudást, információt, tárgyi eszközöket milyen módon tudják hasznosítani a saját tevékenységük során.

Dr. Hatala József nyá. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke méltatta az összefogás jelentőségét és a pályázat megvalósításában részt vevő megyék tevékenységét. A konferencián részt vett továbbá Dr. Szelei Pál rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály vezetője, Dr. Sárközi Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója, továbbá a programban részt vevő valamennyi megye főkapitánya is, akik szintén az együttműködés fontosságát hangsúlyozták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hazavitték a rendőrök

A tatabányai járőrök 15 percen belül megtalálták azt az idős férfit, aki lakásáról ismeretlen helyre távozott.

 

Rendőrkézen a cipőrablók

Őrizetben van már az a páros, akik Ózdon bántalmaztak egy domaházai férfit, majd elvették készpénzét és cipőjét.