Ovi-Zsaru program Balatonalmádiban is

2019. 10. 10., cs - 12:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő óvodákban is elindult a legkisebb korosztály számára a bűnmegelőzési program.

A prevenciós program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek NEM-et mondani.

A kezdeményezéshez csatlakozott intézményekben az óvodások az első foglalkozás alkalmával az ismerkedés általános szabályairól beszélgettek az Ovi-Zsaruval, valamint arról, hogy kitől kérhetnek segítséget szükség esetén. Az interaktív előadás során az ovisok megismerkedtek Rendőr Robival is, aki az első pillanattól kezdve nagy népszerűségnek örvendett a csoportokban. A foglalkozás végén a kicsik prevenciós témájú kifestőt kaptak ajándékba a megelőzési előadótól.

A programmal a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben a felsőörsi Miske Óvodába, a balatonalmádi Almádi Magocskák Óvoda kilenc csoportjába látogattak el, míg októberben a balatonkenesei Kipp-Kopp Óvodában, a balatonfűzfői Szivárvány Óvodában és annak tagóvodáiban folytatják a foglalkozásokat. Rendőr Robi és társai, Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi így közel 450 kis óvodásnak mutatkozhat be.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a szülők készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére:        

  • Óvodás gyermekeiknek tanítsák meg a nevüket, lakcímüket, valamint a szüleik nevét és elérhetőségét!
  • A gyermekek tanulják meg, hogy számukra idegen emberrel soha ne menjenek sehová, a gépjárművükbe ne üljenek be, továbbá soha semmit ne fogadjanak el tőlük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.