Ovi-Zsaru program Balatonalmádiban is

2019. 10. 10., cs - 12:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő óvodákban is elindult a legkisebb korosztály számára a bűnmegelőzési program.

A prevenciós program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek NEM-et mondani.

A kezdeményezéshez csatlakozott intézményekben az óvodások az első foglalkozás alkalmával az ismerkedés általános szabályairól beszélgettek az Ovi-Zsaruval, valamint arról, hogy kitől kérhetnek segítséget szükség esetén. Az interaktív előadás során az ovisok megismerkedtek Rendőr Robival is, aki az első pillanattól kezdve nagy népszerűségnek örvendett a csoportokban. A foglalkozás végén a kicsik prevenciós témájú kifestőt kaptak ajándékba a megelőzési előadótól.

A programmal a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben a felsőörsi Miske Óvodába, a balatonalmádi Almádi Magocskák Óvoda kilenc csoportjába látogattak el, míg októberben a balatonkenesei Kipp-Kopp Óvodában, a balatonfűzfői Szivárvány Óvodában és annak tagóvodáiban folytatják a foglalkozásokat. Rendőr Robi és társai, Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi így közel 450 kis óvodásnak mutatkozhat be.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a szülők készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére:        

  • Óvodás gyermekeiknek tanítsák meg a nevüket, lakcímüket, valamint a szüleik nevét és elérhetőségét!
  • A gyermekek tanulják meg, hogy számukra idegen emberrel soha ne menjenek sehová, a gépjárművükbe ne üljenek be, továbbá soha semmit ne fogadjanak el tőlük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.