OviZsaru Tolnában

2019. 10. 19., szo - 07:53
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz óvoda csatlakozott az országos programhoz a megyében.

Szekszárdon 2019. október 17-én délelőtt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon tartották az országos OviZsaru elnevezésű program oktatását, melyen tíz óvoda pedagógusai és a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei vettek részt.

kép

Az OviZsaru játékos, figyelemfelkeltő, érdekes, kommunikációra törekvő prevenciós programsorozat. Szerepet vállal benne az egyenruhás rendőr, az óvónő, a szülők, az óvodás, valamint nagyobb testvér, akár a nagyszülő is.

Fontos eleme a programnak, hogy a gyerekek testközelben találkoznak az egyenruhással, ezzel megtapasztalhatják azt, hogy amennyiben bajba kerülnek, segítséget is lehet kérni tőle. A gyerekek bábjátékon keresztül kaphatnak olyan információkat, amelyek segítségével kialakulhatnak a megfelelő viselkedési minták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Csomagtartóban bújtak el

A soproni rendőrök négy illegális migránsra bukkantak egy Ausztria felé tartó személygépkocsiban.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.