Pályaorientációs nap Újszászon

2019. 11. 08., p - 13:32
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A tanulók érdekes előadásokon, és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a rendőrséggel a pályaorientációs napon Újszászon.

 

 

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. november 7-én az SZMSZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma meghívására pályaorientációs napon vett részt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több standot is felállítottak a programon.

A rendezvényen közel 100 tanuló ismerkedhetett meg a rendőrség munkájával, és tekinthette meg a fegyverzettechnikai bemutatót. A diákok az előadást nagy érdeklődéssel fogadták, hiszen a kezükbe vehették a rendőrség által használt, hatástalanított fegyvereket. A fiatalok magukra ölthették a személyi védelmi eszközöket, a sisakot, a golyóálló mellényt, a protektorokat, a gumibotot és a pajzsot.

A rendőri hivatás iránt érdeklődők a pályaválasztással kapcsolatosan hasznos információkat, és kiadványokat kaptak a rendőrség toborzó pontján.   

A bűnmegelőzési standnál ügyességi feladatokon keresztül bepillantást nyerhettek a rendőrség prevenciós munkájába is. A szakemberek tájékoztató kiadványokkal hívták fel a figyelmet az áldozattá- sértetté, valamint az elkövetővé válás megelőzésére. A részeg szemüveg kipróbálásával játékos formában beszélgettek a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó ismeretekről.

A tanulók a drogprevenciós témához kapcsolódóan egy animációs kisfilmet tekinthettek meg, amely kapcsán a megyei bűnmegelőzési koordinátor felhívta a figyelmet a függőség veszélyeire, és a jó döntések, valamint a „nemet mondás” fontosságára.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztály prevenciós szakemberei pedig a „Szabadulj fel!” elnevezésű szabadulószoba rejtélyes feladatai elé állították a nebulókat. A játék célja, hogy a tanulók önmaguk ismerjék fel a veszélyes helyzetek elkerülésének és megoldásának lehetőségeit. Az újszászi tanulók sikeresen oldották meg a feladatokat, és minden csapat kiszabadult!  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.