Police Café Kiskunhalason és térségében

2016. 04. 22., p - 10:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

„Közös célunk a biztonság”!

Bács-Kiskun megyében elsőként 2016. április 19-21. között Jánoshalmán, Kiskunhalason és Kiskunmajsán került megrendezésre a Police Café.  A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával „Párbeszéd a biztonságért” címmel három megbeszélést tartottak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

A „Police Café Halas” a más régióban már alkalmazott „word café” közösségfejlesztő módszerre épülő, a rendőrség és a civil szervezetek együttműködésével megvalósított megelőzési program. Lényege, hogy a helyi problémákat hatékonyan csak helyben, kollektíven lehet feltérképezni és azok megoldása is együttes erővel lehetséges.

 

A rendezvényen jelen voltak mindazon közigazgatási és társadalmi szervezetek képviselői, akik tevőlegesen is hozzájárulnak a város és térsége közbiztonságához. Az egyeztetések gyakorlati haszna, hogy a települések közbiztonságáért felelős hatóságok és szervezetek egy konkrét probléma felmerülése esetén hatékonyabban tudnak reagálni, ezzel jelentősen lerövidülhet az eljárási idő és eredményesebb lehet minden közbiztonság javítására irányuló civil és hatósági intézkedés.

 

Dr. Molnár Katalin egyetemi docens, kommunikációs tréner vezetésével alkalmanként 10 rendőr moderátori képzésére került sor, akik „asztalgazdaként” segítették a jelenlévőket.

 

Megbeszélés tárgya volt többek között a gyermekek biztonsága, a tudatmódosító szerek hatásai, a baleset-megelőzés, a migráció, illetve az érintett település közbiztonsági helyzete. Az említett témaköröket maguk a résztvevők vetették fel. Valamennyi kiemelt jelentőségű, egyenként és összességében meghatározzák Kiskunhalas és térsége közrendjét, közbiztonságát.

 

A moderátorok az asztaltársaságokat végigjárva összegyűjtötték az információkat, melyet a fórum végén ismertettek a résztvevőkkel. A több órán át tartó interaktív egyeztetések eredményeképpen a szakemberek a megvitatott kérdéskörökben az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és súlyozottan fogják a feladatkörükbe tartozó intézkedéseket megtenni. A párbeszéd a jövőben is folytatódik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a helyszínelésnek

Zavartalan a forgalom a Tatabánya lakott területén kívül történt halálos baleset helyszínén.

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.