Police Cafét tartottak

2021. 09. 08., sze - 11:46
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai szerveztek egész napos interaktív beszélgetést az unokázós csalások témakörében.

A rendezvénynek helyszínt adó Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai objektumának konferenciatermében  bűnmegelőzők, bűnüldözők cseréltek információt 2021. szeptember 6-án annak érdekében, hogy az unokázós csalásokkal érintett szépkorúak ne válhassanak bűncselekmény áldozataivá.  

Az unokázós bűncselekmények elleni hatékony fellépéssel  kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat  dr. Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi Kar, Rendészeti Magatartástudományi Tanszékének docense, -a Police Café képző -és moderátor irányításával, valamint a program témagazdáinak segítségével- dolgozták fel a résztvevők. 

A sértetti korosztály sajátosságait és igényeit Zupka Sándor ny. r. alezredes, a Dunakeszi VOKE Nyugdíjas Klub vezetője ismertette, Meláth Attila, a Váci Baptista Gyülekezet  vezető lelkésze, a megfelelő és elégséges segítségnyújtás lehetőségéről, a megértésről, az empátiáról, és a segítő hozzáállás fontosságáról szólalt fel.

A prevenciós gyakorlatokat és feladatokat Borók Nikoletta r. őrnagy irányításával gyűjtötték össze és összegezték a résztvevők. Bodnár Zsolt r. őrnagy, a bűnügyi szakterület képviselője pedig szakmai „műhelytitkokkal” tette színessé a programot.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.