Police Coffee Kiskőrösön

2020. 06. 18., cs - 07:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által – a civil szféra támogatásával, közreműködésével – Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési program következő állomása Bács-Kiskun megyében Kiskőrös volt.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának két szakelőadója és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója 2020. június 17-én délelőtt kiskőrösi zöldség- és virágpiacon járt a Police Coffee rendezvény keretében.

A szakemberek nemcsak kötetlenül beszélgettek a lakosokkal egy csésze kávé mellett, hanem különböző bűnmegelőzési témákban is tájékoztatást adtak, valamint válaszoltak a beszélgetőpartnereik megelőzéssel kapcsolatos kérdéseire. Szó esett a vagyonvédelemről, az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési kérdésekről, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről.

A rendőrség munkatársai hasznos, aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:          

  • Soha ne hagyja felügyelet nélkül, illetve lezáratlanul kerékpárját! A legtöbb lopás a “csak egy pillanatra ugrok be a boltba” esetek következménye.
  • Használjon két (minőségi) zárat!
  • Olyan jól látható, forgalmas helyen hagyja járművét, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
  • A kerékpár csomagtartóján vagy kosarában hagyott táska mindig érdeklődést vált ki a rosszban sántikálókban. A rövid ideig tartó figyelmetlenségnek nagy ára lehet: lakáskulcs, mobiltelefon, okiratok, bankkártyák és készpénz nélkül bajos boldogulni.
  • Órát, lámpát, kulacsot, pumpát – mindent, ami mozdítható a bringán – vigyen magával! Ezek a dolgok is értékek: vigyázzon rájuk!
  • Értéket soha ne hagyjon az autóban, még a csomagtartóban sem! A tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyithatja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is.
  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen a dolgaira, táskáját ne hagyják őrizetlenül! Értéktárgyait, iratait ne tegye ruházata, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.