Prevenció a családi napon is

2021. 10. 19., k - 13:46
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn és baleset-megelőzési tanácsokat kaptak a megjelent érdeklődök a Miskolci Egyetemen a Kelet-Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatának családi napján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek azon a családi napon, melyet 2021. október 16-án tartottak meg a Miskolci Egyetemen. A rendőrök segítségével a gyermekek átismételték a gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat. Az előadók felhívták az érdeklődök figyelmét  a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, és a körültekintő közlekedésre. A nap folyamán bűnmegelőzési témákról is beszélgettek a gyermekekkel - többek között az internethasználat veszélyeiről, a segélyhívó számok használatának szabályairól, droghasználatról - annak érdekében, hogy senki ne váljon bűncselekmények áldozatává.

"

Nagy sikert aratott a résztvevők között a rendőrségi járművek kipróbálásának lehetősége, népszerűek voltak a közlekedésbiztonsági játékok, és a bűnmegelőzési kiadványok.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Üres kézzel

A II. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.