Prevenció a gyulaji falunapon

2019. 09. 10., k - 14:08
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Dombóvári Rendőrkapitányság rendőre bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal várta az érdeklődőket a hétvégi rendezvényen.

A Gyulaji Falunapon 2019. szeptember 7-én vett részt Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakembere, ahol válaszolt a lakosság bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseire. A tanácsadás célja a vagyon elleni bűncselekmények számának visszaszorítása, a lakosság bűnmegelőzési felvilágosítása volt.

A falunapra látogató gyermekekkel az iskolakezdés kapcsán a balesetek megelőzéséről beszélgetett.  

A fiatalabb korosztállyal a „kockázat - következmény – felelősség” témakörben folytatott interaktív beszélgetést arról, hogy a döntéseiknek milyen következményei lehetnek, mely beszélgetésre a fiatalok kérték fel a rendőrt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.