Regionális kiberbiztonsági szakmai képzés

2021. 09. 24., p - 08:16
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nyíregyházán megtartott konzultációra négy megyéből érkeztek bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek, hogy bővítsék ismereteiket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2021. szeptember 22-én a kiberbiztonság témájában regionális szakmai konzultációt tartott. A képzésen részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a DADA és az ELLEN-SZER rendőrségi bűnmegelőzési programok oktatói, iskolai bűnmegelőzési tanácsadók, valamint áldozatvédelmi referensek.

A képzésen a szakemberek színvonalas előadást hallgattak dr. Baracsi Katalin internetjogásztól, az internet látható és láthatatlan kockázatairól, valamint a KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztályáról dr. Herédi István r. századostól, a kibertérben történő bűncselekmények felderítéseiről.

Általános szabályok:

  • A számítógépet, amelyre bejelentkezett, soha ne hagyja magára, mert bárki megszerezheti személyes adatait.
  • Bármely weboldalon, programban a lehető legkevesebb adatot adja meg magáról. Használja csak a keresztnevét, vagy még inkább becenevét.
  • Ne használja meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedje, hogy aktuális tartózkodási helye követhető legyen.
  • Ne tegyen fel internetre másokról készült fotót vagy videót az illető tudta és beleegyezése nélkül.
  • Legyen mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy mások céljai az Ön javát szolgálják.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.