Rendezvény a megelőzés jegyében

2020. 08. 04., k - 10:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg a közlekedésbiztonsággal és a vagyonvédelemmel kapcsolatban Ugodon.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus első hétvégéjén Ugodon látogattak el egy gyermekeknek szóló rendezvényre. A rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira. Hangsúlyozták, hogy a közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani alapelv, ezért a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között kötelező. Kérték továbbá a gyerekeket, hogy kerékpározáskor testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.

A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan is, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a fürdőhelyre. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.