Road-Show a bűn- és baleset-megelőzés jegyében

2019. 09. 10., k - 12:55
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komlói Rendőrkapitányság a Tesco Globál Zrt. komlói hipermarket áruházával közösen 2019. szeptember 7-én immáron 13. alkalommal rendezte meg Komló városában a Tesco-Police-Road-Show-t.

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai úgy állították össze a programokat, hogy a családok valamennyi tagja, felnőtt és kisgyermek egyaránt megtalálják a kedvükre valót. Idén egy akadályversennyel várták az érdeklődőket, amelynek az volt a célja, hogy a hét állomást végigjárva tudatosítsák azt, hogy a saját biztonságunkért elsősorban mi magunk tehetünk a legtöbbet.

A játékos feladatokban vagyonvédelmi ajánlásokat fogalmaztak meg a rendőrök azzal a céllal, hogy megmutassák milyen lehetőségek vannak az otthonunk és vagyontárgyaink biztonságának megőrzésére.

A balesetmegelőzés fontosságát hangsúlyozva egy jelzőtáblákkal és bólyákkal kialakított akadálypálya várta az érdeklődőket. A feladatot „nyuszimotorral”, rollerrel, és kerékpárral is teljesíthették a vállalkozó szelleműek. Az akadálypályán felidézték a kerékpáros közlekedés szabályait, a közlekedési szabályok betartásának fontosságát, a szabályosan közlekedők pedig jutalomban részesültek.

A rendezvényen a város sportegyesületei, valamint a helyi civil egyesületek is bemutatkoztak. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület egy kerékpáros baleset szimulációja során interaktív módon mutatta be, mi a teendő egy balesetnél, hogyan kell ellátni a sérültet, illetve a látogatók  elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját.

A Pécsi Városi Lövészklub jóvoltából lehetőség nyílt lézeres lövészetre, a sportbemutatók között pedig darts, labdarúgás, kézilabda, vívás és kung-fu is szerepelt.

A bemutatók célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a drog helyett létezik más alternatíva is a szabadidő eltöltésére.

A program során kutyás bemutatót is tartottak a rendőrök, majd akinek kedve támadt, megtekinthette közelebbről a rendőrség és a tűzoltóság járműveit, kipróbálhatta a biztonsági öv szimulátort, bemehetett a füstsátorba, valamint megnézhette a rendőrség által használt fegyvereket és technikai eszközöket.

A Road-Show a „Komlói Bányásznapok 2019” rendezvénysorozat egyik leglátogatottabb eseménye, a kedvezőtlen időjárás ellenére közel háromszázan vettek rész a programokon.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.