Road-Show a bűn- és baleset-megelőzés jegyében

2019. 09. 10., k - 12:55
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komlói Rendőrkapitányság a Tesco Globál Zrt. komlói hipermarket áruházával közösen 2019. szeptember 7-én immáron 13. alkalommal rendezte meg Komló városában a Tesco-Police-Road-Show-t.

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai úgy állították össze a programokat, hogy a családok valamennyi tagja, felnőtt és kisgyermek egyaránt megtalálják a kedvükre valót. Idén egy akadályversennyel várták az érdeklődőket, amelynek az volt a célja, hogy a hét állomást végigjárva tudatosítsák azt, hogy a saját biztonságunkért elsősorban mi magunk tehetünk a legtöbbet.

A játékos feladatokban vagyonvédelmi ajánlásokat fogalmaztak meg a rendőrök azzal a céllal, hogy megmutassák milyen lehetőségek vannak az otthonunk és vagyontárgyaink biztonságának megőrzésére.

A balesetmegelőzés fontosságát hangsúlyozva egy jelzőtáblákkal és bólyákkal kialakított akadálypálya várta az érdeklődőket. A feladatot „nyuszimotorral”, rollerrel, és kerékpárral is teljesíthették a vállalkozó szelleműek. Az akadálypályán felidézték a kerékpáros közlekedés szabályait, a közlekedési szabályok betartásának fontosságát, a szabályosan közlekedők pedig jutalomban részesültek.

A rendezvényen a város sportegyesületei, valamint a helyi civil egyesületek is bemutatkoztak. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület egy kerékpáros baleset szimulációja során interaktív módon mutatta be, mi a teendő egy balesetnél, hogyan kell ellátni a sérültet, illetve a látogatók  elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját.

A Pécsi Városi Lövészklub jóvoltából lehetőség nyílt lézeres lövészetre, a sportbemutatók között pedig darts, labdarúgás, kézilabda, vívás és kung-fu is szerepelt.

A bemutatók célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a drog helyett létezik más alternatíva is a szabadidő eltöltésére.

A program során kutyás bemutatót is tartottak a rendőrök, majd akinek kedve támadt, megtekinthette közelebbről a rendőrség és a tűzoltóság járműveit, kipróbálhatta a biztonsági öv szimulátort, bemehetett a füstsátorba, valamint megnézhette a rendőrség által használt fegyvereket és technikai eszközöket.

A Road-Show a „Komlói Bányásznapok 2019” rendezvénysorozat egyik leglátogatottabb eseménye, a kedvezőtlen időjárás ellenére közel háromszázan vettek rész a programokon.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szívtájékon szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a 48 éves nővel szemben, aki a gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott élettársának.