„Szakmák éjszakája” Győrben és Csornán

2018. 04. 14., szo - 06:22
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei rendőr-főkapitányság a polgárőséggel közösen színes programokkal képviselte magát a „Szakmák éjszakája” rendezvényen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel együtt vettek részt 2018. április 13-án a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakközépiskola által szervezett Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényen. A nyílt napon való részvétel célja a középiskolás fiatalok rendészeti pályaorientációjának erősítése volt a hivatásuk kiválasztásában. 

A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési előadásokat tartottak, valamint a rendőri életpálya iránt érdeklődők kérdéseire válaszoltak, és a jelentkezés feltételeiről adtak tájékoztatást. A programon a rendőrök interaktív intézkedéstaktikai és fegyverzettechnikai bemutatót is tartottak. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek a bűnügyi-technikusok munkájába, illetve megtekinthették a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök felszerelését, a szolgálati járműveket. Fenti rendezvény mellett a rendőrség a Csornai Hunyadi Gimnáziumban hasonló bemutatókkal és ismeretterjesztő beszélgetésekkel igyekezett a fiatalok pályaválasztását elősegíteni.

A rendezvényeken a határvadászképzés feltételeiről és a két éves rendőr szakközépiskolai képzés felvételi követelményeiről is informálták az érdeklődők.

A toborzás és a képzésre jelentkezés folyamatos, jelentkezni, illetve a határvadász-képzésről tájékozódni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján lehet.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.