Szórakozás a biztonság jegyében

2017. 09. 01., p - 13:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyár a pihenésről, szórakozásról szól, így kiemelt figyelmet fordított a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a szórakozóhelyek és fesztiválok biztonságára is.

Mozgalmas nyár áll a megyei rendőrök mögött, hiszen számos fesztivált, falunapot, mulatságot tartottak a megyében, amelyekre több ezren látogattak el. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szórakozni és pihenni vágyók biztonságára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a társszervekkel közösen a nyári hónapok alatt összesen 36 településen tartottak szórakozóhely-ellenőrzést, amely során két körözött férfi kezén is kattant a bilincs.

Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy fesztiváljain is a biztonságé volt a főszerep. A fiatalokat vonzó egyik legnagyobb zenei rendezvényen is jelen voltak a rendőrök, ellenőriztek és bűnmegelőzési standot is működtettek. Az ellenőrzések során nyolc személynél találtak kábítószergyanús anyagot, velük szemben kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást, míg három személyt garázdaság, öt személyt pedig lopás vétség elkövetése miatt állítottak elő.

 

Az ősz megérkezésével nem értek véget a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények, amelyek biztonságára továbbra is nagy hangsúlyt fektet a rendőrség.

Az ünnepi forgatagban is fordítsanak kellő figyelmet értékeik védelmére, hisz a bűnelkövetők ilyenkor gyakran találnak kedvező alkalmat bűnös szándékuk megvalósítására.

 

Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhető az áldozattá válás:

 • Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik!

 • A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre!  (például a kabát belső zsebébe, kézitáska belső részébe) 

• Ne tartson okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!

 • Ne tartson magánál sok készpénzt, ha mégis, egymástól elkülönítve tárolja a nagyobb címleteket! 

 • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsa egymás mellett! 

 • Válltáskáját ajánlott maga előtt tartani! 

• Gyorséttermekben, nyitott terű kávézókban ne akassza a székre a táskáját, kabátját, mert ezt kihasználhatják a tolvajok!   

• Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát maga mellett, ellenőrizze értékeinek meglétét! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam