Tabuk nélkül a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán

2019. 12. 06., p - 10:53
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyermek- és ifjúságvédelemben dolgozók igazságügyi szakértők tevékenységével ismerkedtek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelzőrendszeri műhely sorozatának következő állomása 2019. december 5-én a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Igazságügyi Orvosszakértői Intézete volt, ahol a gyermekvédelmi szakembereket és a rendőröket látták vendégül. Dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető megnyitóját követően dr. Kozma Zsolt intézetigazgató köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta az intézetben folyó tevékenységet.

 

Dr. Mayer Mátyás egyetemi tanársegéd, igazságügyi toxikológiai szakértő előadásában a kábítószerekkel kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Egyebek mellett felhívta a figyelmet a klasszikus és az új pszichoaktív szerek, valamint a designer drogok közti arányok eltolódására. Ezt követően dr. Simon Gábor egyetemi tanársegéd, intézetigazgató-helyettes az orvosszakértői tevékenység szerepéről beszélt. Mindkét szakember számos példán keresztül világított rá arra, hogy a legális és illegális drogfogyasztás valós veszélyeket hordoz.  

 

A délelőtt második felében a megjelentek szemináriumi foglalkozások keretében ismerkedtek meg az intézet laboratóriumaival, ezen belül fókuszálva a toxikológia, a pathológia és a genetika szerepére. A laboratóriumokban dr. Poór Viktor Soma egyetemi adjunktus, valamint dr. Mayer Mátyás és dr. Tóth Dénes egyetemi tanársegédek vezették a foglalkozásokat. A jó hangulatú program az előadókkal való kötetlen beszélgetéssel zárult.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.