„Tabuk nélkül” az Áldozatok Napja alkalmából

2020. 02. 21., p - 11:56
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsett megtartott bűnmegelőzési rendezvényen gyermek- és ifjúságvédelmi szakemberek vettek részt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. február 20-án „Tabuk nélkül” elnevezésű szakmai napot tartottak Pécsett, amelyen a megye gyermek- és ifjúságvédelmi szakemberei vettek részt.

A program első felében Kovács-Gelencsér Szilvia rendőr őrnagy, a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársának „Munkaügy?” című interaktív előadását hallhatták a résztvevők, amelynek  témája  az emberkereskedelem, a prostitúció, és a külföldi munkavállalás veszélyei voltak. Az előadás célja az volt, hogy bemutassa a kizsákmányolás szempontjából sérülékeny csoportokat, illetve az elkövetési módszereket, továbbá betekintést nyújtson az áldozatazonosítás és áldozatsegítés folyamatába. A fogalmak ismertetése mellett szó esett arról is, hogy a témában Baranya megye is érintett. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy az áldozattá válás nem kötődik nemhez, férfiak és nők egyaránt áldozattá válhatnak, majd különböző esetpéldák feldolgozásával világított rá a megelőzés lehetőségeire.

Ezt követően Soltészné Lakatos Zsuzsanna rendőr őrnagy, a Pécsi Rendőrkapitányság körözési munkatársa, és Radó Zsolt rendőr alezredes, a főkapitányság áldozatvédelmi referense a körözési tevékenységet, és az azzal kapcsolatos aktuális tudnivalókat, jellemző problémákat közvetítette a szakemberek felé.

A műhely munkája egyéni konzultációkkal zárult, és áprilisban folytatódik. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam