Tájékozódás az online térben

2020. 02. 13., cs - 15:30
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A komlói megelőzési szakemberek Komlón, Mecseknádasdon és Zengővárkonyban tartottak előadást a diákoknak.

A Biztonságos Internet Nap alkalmából Vojnics Tímea rendőr őrnagy és Rosenberger Bettina rendőr hadnagy, a Komlói Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai 2020. február 13-án a komlói Kenderföld-Somági Általános Iskolába, valamint a Mecseknádasdi és a Zengővárkonyi Általános Iskolába látogattak el. A szakemberek felhívták a diákok figyelmét a közösségi oldalak, a népszerű applikációk és online játékok használatának veszélyeire, a chat felületek biztonságos használatára, és a személyes adatok védelmének fontosságára.

 

A rendőrök játékos csoportfeladatokkal, kisfilmekkel, és megtörtént esetek közös megbeszélésével igyekeztek tudatosítani a felelős internethasználat kritériumait.

 

Ha internetezel:

 

Légy óvatos a közösségi oldalakon! Ne legyen nyilvános a profilod, a személyes adataidat, a megosztott tartalmakat csak az ismerőseid láthassák!

 

Ne mondj semmi olyat, amit nem mondanál a való életben!

 

Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.