Tájékozódás az online térben

2020. 02. 13., cs - 15:30
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A komlói megelőzési szakemberek Komlón, Mecseknádasdon és Zengővárkonyban tartottak előadást a diákoknak.

A Biztonságos Internet Nap alkalmából Vojnics Tímea rendőr őrnagy és Rosenberger Bettina rendőr hadnagy, a Komlói Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai 2020. február 13-án a komlói Kenderföld-Somági Általános Iskolába, valamint a Mecseknádasdi és a Zengővárkonyi Általános Iskolába látogattak el. A szakemberek felhívták a diákok figyelmét a közösségi oldalak, a népszerű applikációk és online játékok használatának veszélyeire, a chat felületek biztonságos használatára, és a személyes adatok védelmének fontosságára.

 

A rendőrök játékos csoportfeladatokkal, kisfilmekkel, és megtörtént esetek közös megbeszélésével igyekeztek tudatosítani a felelős internethasználat kritériumait.

 

Ha internetezel:

 

Légy óvatos a közösségi oldalakon! Ne legyen nyilvános a profilod, a személyes adataidat, a megosztott tartalmakat csak az ismerőseid láthassák!

 

Ne mondj semmi olyat, amit nem mondanál a való életben!

 

Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.