Tálcán kínáljuk a biztonságot

2021. 05. 13., cs - 14:27
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Újszerű bűnmegelőzési tájékoztató várja a diákokat a Békés megyei iskolákban. A rendőrség a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával újrahasznosított papírból tálcabetéteket készíttetett, amelyekre a hasznos tanácsok, információk mellett online bűnmegelőzési játékok kódját nyomtatták.

Egyedülálló kezdeményezéssel igyekszik erősíteni a gyermekek biztonságát a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Kifejezetten az általános iskolásoknak és középiskolásoknak gyűjtöttek össze olyan hasznos információkat, tanácsokat, amelyeknek segítségével felismerhetik a veszélyeket, elkerülhetik a konfliktusokat, illetve azt, hogy akár a való életben, akár az online térben áldozattá váljanak. A tanácsokat, információkat színes, figyelemfelhívó rajzokkal, grafikákkal élelmiszer csomagolóanyagokat is gyártó üzemben újrahasznosított papírból készült tálcabetétekre nyomtatták. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei 2021. május 10-étől kezdődően öt héten át folyamatosan juttatják el a tálcabetéteket a programban részt vevő oktatási intézményekbe, ahol az iskolában ebédelő diákok kapják meg azokat. A tálcabetéteken, amelyeket haza lehet vinni, van egy QR-kód, amelynek segítségével a tanulók online játékokban vehetnek részt. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult kezdeményezés része a talcan.hu címen létrehozott weboldal is, amelyen az ismeretterjesztő játék található. Ezen az oldalon bárki regisztrálhat, tehát a diákok akár otthon a szülőkkel együtt bekapcsolódhatnak a játékba és közben beszélgethetnek arról, hogyan vigyázzanak magukra, az értékeikre, mint tegyenek, ha bajba kerülnek. Az online játékkal a diákok vásárlási utalványt, a középiskolások pedig táborozási lehetőséget is nyerhetnek. A tálcabetétekből 16 féle készült, témánként 40 ezer darabot nyomtattak, tehát összesen több mint félmillió jut el a programban résztvevő iskolákba. Az egyik fajta tálcabetétre a nyári szünidővel kapcsolatos bűnmegelőzési, balesetmegelőzési tanácsok kerültek, ezeket júliusban és augusztusban Békés megyei strandok a büféiben használják majd.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.