Tegyünk együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért!

2021. 11. 25., cs - 13:35
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakemberei a segítségnyújtás lehetőségeiről tájékoztatják a lakosságot.

Az ENSZ Közgyűlése 1999-ben november 25-ét a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává nyilvánította. Világszerte válnak a nők a családon belüli erőszak, nemi erőszak áldozataivá, ezért fontos felhívni a figyelmet a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, és a segítségnyújtás módjára.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kapcsolati erőszak kezelésére, a kiskorúak védelmére. A megyei és a székesfehérvári bűnmegelőzési szakemberek november 25-26-án Székesfehérvár különböző pontjain - Országalma, hipermarketek parkolói - személyes tanácsadással látják el az érdeklődőket, akik egy kép készítésével támogathatják a kampányt.

A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, és ha családi vagy párkapcsolati erőszakról van tudomásunk, segítsünk az áldozatokon. Szükség esetén merjünk, tudjunk tanácsot kérni, segítségért folyamodni.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tegyen bejelentés a rendőrségen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Üres kézzel

A II. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.