Tourist Police Bűnmegelőzési információs pont Nyíregyháza-Sóstófürdőn

2018. 05. 15., k - 08:45
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az információs ponton rendőrök és polgárőrök, a közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolás fiatalokkal kiegészülve teljesítenek szolgálatot.

A nyári, idegenforgalmi szezonban évek óta eredményesen működő Tourist Police program az idei évtől egy újonnan kialakított bűnmegelőzési ponton érhető el. A Nyíregyházára látogató hazai és külföldi turisták a pünkösdi hosszú hétvégétől egészen augusztus végéig magyar és idegen nyelvű tájékoztatást, szükség esetén akár segítséget is kérhetnek Sóstófürdőn, a Tourist Police Bűnmegelőzési információs ponton, amit 2018. május 14-én adtak át.

Az információs ponton rendőrök és polgárőrök a Tourist Police programban résztvevő, -közösségi szolgálatukat teljesítő - középiskolás fiatalokkal kiegészülve látnak el közös szolgálatot a turisták és a helyi lakosság körében is népszerűnek számító üdülő- és pihenő övezetben. Az információs pont létrehozásának és működtetésének célja a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények megelőzése, és a nyaranta több tízezer Sóstóra látogató turista szubjektív közbiztonságérzetének javítása. Az információs pont Sóstógyógyfürdő központi részén található, ami a látogatók számára kézenfekvő lehetőséget biztosít tájékoztatás és segítségkérés esetén egyaránt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.