Tourist Police Bűnmegelőzési információs pont Nyíregyháza-Sóstófürdőn

2018. 05. 15., k - 08:45
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az információs ponton rendőrök és polgárőrök, a közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolás fiatalokkal kiegészülve teljesítenek szolgálatot.

A nyári, idegenforgalmi szezonban évek óta eredményesen működő Tourist Police program az idei évtől egy újonnan kialakított bűnmegelőzési ponton érhető el. A Nyíregyházára látogató hazai és külföldi turisták a pünkösdi hosszú hétvégétől egészen augusztus végéig magyar és idegen nyelvű tájékoztatást, szükség esetén akár segítséget is kérhetnek Sóstófürdőn, a Tourist Police Bűnmegelőzési információs ponton, amit 2018. május 14-én adtak át.

Az információs ponton rendőrök és polgárőrök a Tourist Police programban résztvevő, -közösségi szolgálatukat teljesítő - középiskolás fiatalokkal kiegészülve látnak el közös szolgálatot a turisták és a helyi lakosság körében is népszerűnek számító üdülő- és pihenő övezetben. Az információs pont létrehozásának és működtetésének célja a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények megelőzése, és a nyaranta több tízezer Sóstóra látogató turista szubjektív közbiztonságérzetének javítása. Az információs pont Sóstógyógyfürdő központi részén található, ami a látogatók számára kézenfekvő lehetőséget biztosít tájékoztatás és segítségkérés esetén egyaránt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.